Zo sta je de ene dag in een vol uitvak en een paar dagen later sta je in een bijna leeg uitvak. Heel jammer vinden wij, maar dit zorgt er niet voor dat wij zelf ook thuisblijven. Afgelopen zondag stond AZ uit op het programma, vertrek stond gepland om 10:00 in de ochtend. In totaal ging er één bus en een aantal auto’s, in totaal 80 Roda supporters. De reden dat de rest van afgelopen donderdag thuis bleef? Geen idee, misschien omdat mensen er van uit gaan dat we tegen de huidige nummer 3 kansloos zijn. De drie vorige keren dat we in Alkmaar moesten spelen, gingen we met minimaal 1 punt naar huis.

Zondagochtend vroeg vertrekken, het bier stond koud alleen er was geen muziek in de bus, shit dat was wel even balen. Ondanks het vroege vertrek en de minimale opkomst in het uitvak later zat er een goede stemming in de bus. Onderweg werd er nog even gestopt en uiteindelijk kwamen we ruim op tijd aan in Alkmaar. Toen de wedstrijd nog geen kwartier bezig was hing de bal al in het netje. Een eigen doelpunt van de nieuwe aanwinst Patrick Banggaard. Zou het dan toch zo een middag worden als dat iedereen had voorspeld? Gelukkig wist Jorn Vancamp op aangeven van Dani Schahin een kleine tien minuten later de gelijkmaker te maken op fenomenale wijze. Nog voor rust wist AZ de 2-1 op het scorebord te krijgen door een prachtig doelpunt van afstand. We stonden weer achter, maar dit weerhield ons er niet van om onze club te blijven aanmoedigen. Er werd continu gezongen en gesprongen ook al was dit maar met een klein uitvak. Ook al werd Roda JC de eerste helft bijna helemaal weggespeeld door AZ. De tweede helft voetbalde Roda een stuk beter en het was duidelijk te zien dat ze niet met lege handen naar huis wilde. Ook bleef er vanuit het uitvak de steun komen voor de elf die op het veld stonden, de AZ supporters naast het uitvak waren hier ook erg verbaasd over. In de 71e minuut wist Ndenge de bal achter de doellijn van AZ te krijgen, 2-2! Na de 2-2 had Roda nog wat mogelijkheden op de 2-3 maar die viel niet. AZ was het voetballen de tweede helft verleerd maar probeerde de laatste vijf minuten toch nog om de winst binnen te halen. Tevergeefs want het werd uiteindelijk een gelijkspel en er ging een punt mee terug naar Limburg.

Naar huis vanuit Alkmaar met een punt, van te voren voor getekend maar er had uiteindelijk meer in gezeten. Met dit kleine uitvak er continu achter blijven staan en de ploeg bleef ook strijden voor het punt. Zowel op het veld als op de tribune was er een collectief en de spelers werden hier ook voor bedankt. Eenmaal terug in de bus, werd er geproost op het behaalde punt van Roda.