Onze volle bus vertrok met een kleine vertraging richting Oss, de eerste bestemming van dit weekend. De sfeer zit er vanaf het begin goed in, een grote groep vrienden, sfeerlicht, goede muziek, een tombola, bier en uiteraard  vele andere soorten versnaperingen, de ingrediënten van deze cocktail. In tegenstelling tot andere vrijdagavond wedstrijden kwamen we eens ruim voor aanvang aan. Deze  keer kon men dus rustig alle sfeermaterialen opbouwen, ondertussen haalde de nodige leden een pilsje bij de kleine kiosk, werden de blazen geleegd en in afwachting van de aftrap werd er wat geouwehoerd. Bij opkomst werd er een pyroshow verzorgd, dit zorgde voor mooie beelden.


Stewards kregen spontaan last van jeukende oren.

Pyro zorgt toch altijd voor een kick op de tribune en naar alle waarschijnlijkheid ook bij onze spelers. Daarom zat de sfeer er al vanaf minuut één goed in en noem het toeval of niet, onze ploeg schoot ook uit de startblokken. Dit resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong,  in combinatie met de nodige vreugdevuurtjes zorgde dit voor een nog betere sfeer in het gasten vak. Vlak voor rust werd de 0-3 in netje gelegd, nog meer reden tot juichen dus. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, wel waren de vreugdevuurtjes inmiddels op. Dat mocht  de pret echter niet drukken want ook de 0-4 en de 0-5 lagen weldra in het netje. Na het laatste fluitsignaal vierden spelers en fans een feestje, iedereen keerde met een opgelaten gevoel huiswaarts en in onze bus werd het een dolle boel.

Zaterdag 09:30, onze bus vertrok met een half uur vertraging, sectie Stadionverbod, aangevuld met wat Ossgangers zetten koers richting Wattenscheid, het werd weer eens tijd om een wedstrijd van onze vrienden uit Oche te bezoeken. De groep was wel iets uitgedund, een aantal Ossgangers was dusdanig gesneuveld, dat men de vroege vertrektijd niet haalde. De mannen die wel mans genoeg waren om uit bed te komen, spoelde de slaap uit de ogen met wat kruskovac.  Na een half uur genoten te  hebben van onze eigen muziek, sloopt Witte de USB waardoor we het de resterende kilometers moeten doen met de Duitse radio. We vervolgen onze reis en zodra we de Bochumse deelgemeente Wattenscheid binnenrijden worden we begeleid naar het café waar onze Öcher brüder ons al staan op te wachten.

Veel Öcher jungs waren niet op de hoogte van onze komst, al sloegen de verbaasde gezichten  snel om naar vrolijke gezichten. Na iedereen begroet te hebben treden we het café binnen, een café dat past bij de omgeving, oud, vervallen en door zijn eigenheid heeft het toch zijn charme. Eenmaal binnen worden de nodige versnaperingen weggetikt, er hangt een gemoedelijke en broederlijke sfeer. Ondertussen besloten Sjorty en Mo om opzoek te gaan in naar een aux- kabel zodat we op de terugreis van onze eigen muziek konden genieten. Hoewel de bewegingsvrijheid van een Voetbalsupporter in Duitsland vele malen groter is dan gewend, is deze ,zo blijkt niet eindeloos. Eenmaal aangekomen in het centrum van Wattenscheid worden beide heren klemgereden door 2 “Civi’s”. Men moet zich legitimeren, na het zien van de woonplaats van Mo en Sjorty, vraagt een “Civi” hoe het met  Huub Stevens gaat. De diender heeft een seizoenkaart bij Schalke’04. Na een kort gesprek worden Mo en Sjorty weer teruggestuurd naar het café, Wattenscheid zou in de stad zijn. In het café worden tien minuten voor vertrek nog wat vriendschapsliederen gezongen om vervolgens met beide groepen in één bus naar het stadion te vertrekken, onze bus staat namelijk al bij t stadion.

Aangekomen bij het stadion, Iedereen stapt rustig de bus uit en vervolgd zijn weg naar de toegangspoorten. De gemoedelijke sfeer sloeg als snel om toen enkele tekst banners niet naar binnen mochten. Met als gevolg dat jongens die de security reeds gepaseerd waren, weer terug moesten. Met wat gemopper werd dit dan toch gedaan. Omdat de politie en de security nou niet echt wist, wat te doen. Werd er verder niemand meer binnengelaten, onze groep, die nog in zijn geheel buiten stond, doofde de tijd door wat liederen in te zetten. Vervolgens kregen wij het verwijd “asoziale Holländer ” naar ons hoofd geslingerd. Dit resulteeerde uiteraard in; “wir sind die Holländer, die asoziale Holländer”, we hadden de grootste lol. De sfeer  die ondertussen weer gemoedelijk was , sloeg razendsnel om toen de groep met de tekst banners het wachten zat was, zij stonden immers al in het stadion maar mochten de tribune niet op. De politie kon deze actie minder waarderen en er volgde een (politie)geweldexplosie. Hierdoor werd het buiten de poorten grimmig. Wat volgde waren kleine rellen tussen de politie en de supporters buiten de poorten, doordat we als groep bij elkaar bleven en elkaar beschermden viel de schade uiteindelijk mee; Capta kreeg petsen op zijn pas geopereerde arm,  Mo werd van een hek geduwd en maakte een slecht uitgevoerde salto waarna de diender zich snel uit de voeten maakte, Völser Junior kreeg een vingerverdikking, Steen en Ski verschafte zich in al het tumult, samen met andere Aachener toegang tot het stadion, al was deze van korte duur en Panzer kreeg rode highlights gezet en later zelfs een gratis tulband. Zoals gezegd, het stadion bezoek van Steen en Ski was van korte duur. Op last van de politie moest het hele vak naar buiten. De politie vermoedde dat men pyro naar binnen had gesmokkeld, waarom is nog altijd niet duidelijk. Misschien was een Duitse diender aanwezig in Oss, wie zal het zeggen. De wedstrijd werd met een kwartier uitgesteld. Voor ons had dit geen nut er werd namelijk besloten buiten te blijven, na een helft buiten te hebben gestaan keerden we huiswaarts. Een Terugkeer naar het café ,werd op last van de politie verboden. Onderweg werd nog een korte pauze gemaakt om vervolgens weer terug te keren naar onze geliefde Mijnstreek, zonder muziek, dat wel.

 

De highlights van Panzer..

en zijn tulband

Al met al was het een weekend met heel veel hoogtepunten en een paar verwaarloosbare minpunten. In dit weekend voerde broederschap de boventoon en waren alle omstandigheden optimaal voor een topweekend. Hieronder nog een aantal foto’s