Na het debacle thuis tegen Sparta stond niet iedereen te springen om mee te gaan naar de uitwedstrijd bij NAC Breda. Toch waren er een aantal bereid om de reis naar Breda te maken. Van te voren hadden we mensen gemobiliseerd om de spelersbus uit te zwaaien voordat ze vertrokken naar Breda. Tot onze verbazing kwam hier toch nog een prima aantal opdagen voor een zondagochtend om half tien. De spelersbus werd uitgezwaaid met wat pyro een motiverende tekstbanner: ”Wij voor jullie, jullie voor ons!”

Nadat de spelersbus was vertrokken moest er nog een meer dan een uur worden gewacht, dan werd er natuurlijk een warm plekje opgezocht om even een pilsje te nuttigen.

Uiteindelijk vertrok onze bus ook en konden wij ook richting Breda. Ondanks de goede herinneringen uit 2015 blijft het toch wel echt een klote uitvak. Roda begon deze wedstrijd eens heel sterk door vroeg druk te zetten. In de 37e minuut scoorde Donis Avdijaj de 0-1 op een prachtige wijze. Roda speelde niet eens heel sterk maar het hield vol door uitblinker Jurjus, eindstand bleef dus 0-1. Gedurende hele wedstrijd was er een prima groep die sfeer bleef maken. Na de wedstrijd kwamen de spelers het uitvak bedanken. Mooi moment was dat Avdijaj, Jurjus en Banggaard(alle drie huurling) nog eens terugkwamen naar het uitvak om de overwinning nog verder te vieren. Zou het uitzwaaien eerder in de ochtend dan toch hebben geholpen? Hierna gingen we terug naar huis met eindelijk weer eens drie punten. Volgende week een weekje rust in verband met interlands en daarna weer uit naar Vitesse, hopelijk mogen we daar rekenen op een vol(ler) uitvak