Over ons

ONTSTAAN ULTRAS KERKRADE

In 2009 besloten een 2-tal vrienden om de Ultras Kerkrade op te richten om zodoende een groep vrienden en tevens fanatieke Roda-fans te mobiliseren die ernaar streven een echte Ultras subcultuur binnen de Roda JC fanscene te krijgen. Een begin werd gemaakt met een blog (www.ultraskerkrade.tk) en een forum waarop naar hartelust gediscussieerd kon worden over alles wat met Roda JC te maken had.

Niet veel later kwamen de Ultras Kerkade ook met eigen merchandise (opnaaiemblemen, stickers, hoodies, pins en zelfs een eigen sjaal). 2 Leden lieten zelfs het logo van de Ultras Kerkrade vereeuwigen middels een tattoo op de linkerkuit. De Ultras Kerkrade waren ook heel creatief, bijna wekelijks kwam men bij elkaar in de Kick Off om zelf spandoeken, banners en vlaggen te maken. Daarnaast lieten de Ultras Kerkrade zich ook met enige regelmaat zien op sportpark Kaalheide bij thuiswedstrijden van Jong Roda JC.

NIEUWE DOORSTART

Meer dan ooit werd de liefde voor Roda gecombineerd met de passie voor vuurwerk wat tot veel waardering leidde bij zowel de technische staf als de spelers van jong Roda JC. Eind 2010 beleefde de Ultras Kerkrade een dip en werd er nauwelijks nog iets ondernomen als groep. De blog en forum blijven echter online hoewel er nauwelijks nog gebruik van werd gemaakt. Halverwege 2011 werd de basis gelegd voor een doorstart van de Ultras Kerkrade. Uitwedstrijden werden weer bezocht als groep onder de naam Busje 2 On Tour.

De koppen werden bij elkaar gestoken en een doorstart van de Ultras Kerkrade was een feit. Vrijwel meteen na deze doorstart werd er een nieuwe sjaal uitgebracht om de daad bij het woord te voegen. De Ultras Kerkrade hebben als eerste groep binnen Roda JC de status van erkende fanclub verworven. Het aantal actieve en betalende leden is de 50 ruim gepasseerd. Het aantal Ultras Kerkrade tattoo’s staat op inmiddels ook al op ruim 20 stuks. Sinds 2014 is er zelfs een Ultras Kerkrade Youth groep met eigen spandoek en al. De aanwezigheid van de Ultras Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion kan ook niemand meer ontgaan, elke thuiswedstrijd is er een kleine “vlaggenzee” te zien op de Koempeltribune rond het UK’09 hoofddoek en de capo-buhne.

ELK SEIZOEN GEGARANDEERD

  • 90 minuten vocale steun
  • Nooit stoppen met zingen ongeacht het resultaat
  • Pyro- en tifo acties
  • Een vlaggenzee op de koempeltribune