Ook dit seizoen duurt weer wat langer doordat we uit moeten komen in de Play Offs voor promotie/degradatie. Doordat Almere over twee wedstrijden wist te winnen van MVV, werd Almere onze tegenstander voor deze ronde. Het betekende dus sowieso dat we op donderdag een uitwedstrijd hadden, enige verschil is de afstand die we moesten reizen. Met deze uitwedstrijd ging Brasserie de Gele Kaart wederom open om een biertje te drinken voor het vertrek van de bussen. De laatste keer dat we in Almere moesten voetballen wisten we 0-1 te winnen, eenzelfde uitslag zou een mooi uitgangspunt zijn voor de terugwedstrijd.

Na een goede drie uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan in Almere. Het verschil tussen Almere en de meeste Eredivisie clubs is enorm groot. Allereerst is het stadion aan de kleine kant, maar dat heeft ook wel weer wat. Ten tweede was het ontvangst in Almere op een erg vriendelijke manier waar andere clubs in Nederland zich een voorbeeld aan kunnen nemen.

In het begin van de week werd er nog een doek geverfd en een aantal vlaggen werden klaargemaakt. Hierbij kregen we de hulp van de mannen van Los Mer Joa. Op het doek stond: ”De club waar ik van hou!” De wedstrijd zelf verliep zeer moeizaam, het wilde aan beide kanten niet lukken. Het Roda van afgelopen weken was tegen Almere nergens te bekennen. 90 minuten lang heeft het uitvak zich laten horen. De sfeer zat er prima in. Toch waren er mensen die vervelend reageren als wij de club naast zang aanmoedigen met vlaggen. Vlaggen hoort bij de ultracultuur. In uitvakken, en vooral het uitvak van Almere, is er plek genoeg om de wedstrijd goed te kunnen zien. Helaas zijn er mensen die problemen zien waar ze niet zijn. Ons advies: zoek een andere plek in het uitvak of kijk op de tv, dan ben je ook nog verzekerd van herhalingen.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-0. We maken ons op voor de thuiswedstrijd aanstaande zondag, waar alles gegeven moet worden. Zowel op het veld als op de tribunes.

Bier en prima eten is altijd fijn na een aantal uur in de bus te hebben gezeten. Een uitvak waar bier is te komen krijgt vanuit ons sowieso een pluspunt.\