(Foto)verslag van de wedstrijd Roda JC – De Graafschap 1-1. Deze wedstrijd stond in het teken van grote protestacties tegen beoogd eigenaar Mauricio De la Vega, die zoals wij eerder op deze site meldden, niet voldoet aan verschillende belangrijke punten (voor uitgebreid statement zie link: http://ultraskerkrade.nl/statement-naar-aanleiding-van-gebeurtenissen-rondom-mauricio-de-la-vega/).

Wij hadden deze week voorbereidingen getroffen door het maken van een anti-DLV vlag en een tekstdoek met een Spaanse bijnaam voor De la Vega.


Gedurende de eerste helft bleef de Koempeltribune dicht en waren wij als groep te vinden op de Zuidtribune, net als de andere Rodasupporters die normaal op de korte zijde staan.


Voor de wedstrijd vond er een minuut stilte plaats vanwege het overlijden van Roda-icoon Hens Fischer, die op 21 september overleed. Wij eerden ‘’D’r Pap’’ met een doek met portretafbeelding, een groot tekstdoek: RUST ZACHT ‘’PAP’’ en een kleinere tekstbanner waar een quote van Fischer uit 1972 op stond: ‘’Ik ben van Roda en ik blijf bij Roda’’, een tekst die de onvoorwaardelijke clubliefde van Fischer goed uitdrukt.


Een klein kwartier later begonnen de protesten tegen de Mexicaanse charlatan. Gezang, witte zakdoekjes, rode kaarten, tekstbanners met teksten als ‘’Mauricio fuck off, hijo de puta’’ (hoerenzoon) zorgden voor een goed statement. In de eerste helft werd er ook nog gevoetbald, je zou het bijna vergeten. De Graafschap, gesteund door circa 300 man, was beter en kwam dan ook op voorsprong.


In de rust gebeurde dan het meest memorabele moment van de hele wedstrijd: De la Vega werd door een kleine groep supporters het stadion uitgezet. Hij werd vriendelijk verzocht het stadion te verlaten. Hierbij is geen geweld gebruikt.

De meeste mensen met een kaartje voor de Westtribune zochten in de rust hun vertrouwde plekje op de  korte zijde op, waardoor er in de 2e helft een goede sfeer neergezet werd in ons sfeervak en de omliggende vakken.


Dit werd ondersteund door een verrassend goed spelend Roda, dat via Ugbo op gelijke hoogte kwam met de 11 van De Graafschap. Ugbo bepaalde met zijn doelpunt ook meteen de eindstand. Een rumoerige avond waarop wij als Rodasupporters ons standpunt over De la Vega duidelijk hebben gemaakt, een waar Roda-icoon herdacht werd en Roda een punt pakte tegen de koploper. Op naar Telstar-uit, waar nog genoeg auto- en buskaarten voor te krijgen zijn. Geef je op en ga mee!


Ook in het sfeervolle uitvak werd een mooi doek getoond.