Zaterdag 10 maart, vandaag moest het gebeuren. De belangrijke degradatiekraker tegen Sparta Rotterdam, de wedstrijd die gewonnen moest worden. Ook al zijn er zoveel wedstrijden geweest die we moesten winnen dit seizoen. De hele week zijn er voorbereidingen geweest voor de sfeeractie van de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

 

 

Ondanks dat de wedstrijd pas om 20:45 was, werd er door een select gezelschap al om 13:00 verzameld om voorbereidingen te treffen. Zelfs in het café werd er nog iets afgerond voor de wedstrijd tegen Sparta. Vervolgens werd de sfeeractie klaargemaakt in het stadion, waar we vriendelijk werden ontvangen met een stukje vlaai.

Nadat alles was klaargezet kon iedereen weer richting het café om daar met de rest van de Roda supporters te verzamelen. Vanaf 17:00 werd er verzameld en om 18:00 was er al een top drukte in het café. Uiteindelijk werd er rond 19:00 aanstalten gemaakt om richting het stadion te lopen met de hele groep. Er was geen vergunning aangevraagd maar de politie moest natuurlijk wel een oogje in het zeil houden gedurende hele corteo. Er was een goede opkomst voor de corteo en dit leverde fraaie beelden op.

Toen we bij het stadion aankwamen en eindelijk in het vak stonden, konden de overige luchtzakken worden uitgedeeld. De sfeer zat er heel goed in, maar dit sloeg niet over tot resultaat op het veld. Na iets meer dan 10 minuten kwam Sparta al op een 0-1 voorsprong, het publiek bleef er achter staan. Roda kreeg ontzettend veel kansen maar de bal ging er maar gewoon niet in. In de tweede helft kwam Sparta op 0-2 voorsprong en als dan een niet te missen kans mist. Ja dan wordt het heel moeilijk om nog te winnen. Opvallend dat spelers van Sparta zich voor elk schot van Roda probeerde te gooien, alles op alles zetten om geen tegendoelpunt te krijgen.