Gedurende de afgelopen maand, hebben wij, als Ultras Kerkrade ons 10-jarig jubileum gevierd. Dit is natuurlijk geen enkele Roda-fan ontgaan, om nog 1 keer te genieten, is er dit verslag.

Roda JC U15 – Fortuna Sittard U15
Op de eerste dag van onze feestmaand, bezocht een delegatie van onze groep, de mini-derby. Wij hadden een kleine pyroshow, doormiddel van gele rook voorbereid, inclusief begeleidend doek. Gedurende de hele wedstrijd kon de geel-zwarte jeugdploeg rekenen op vocale steun. De wedstrijd werd winnend afgesloten: de leeftijdsgenoten uit Sittard werden met 5-2 verslagen. Na de wedstrijd kwamen de spelers zich bedanken voor de luide support, een klein feestje werd gevierd.

Ultras Kerkrade 10 jaar party
De avond die volgde, na een middagje jeugdvoetbal, was er een vol feest.
Na afloop van de jeugdwedstrijd werd de weg ingezet naar café Heidsjer Tref, waar om 6 uur een (zeer vettig) buffet klaarstond voor onze leden. Nadat iedereen genoeg pizza, shoarma en döner had gegeten, begon om 8 uur het feest. DJ Beatus zorgde dat de kop eraf ging, daarna was Alphakings aan de beurt, Magic Buddha zorgde voor de afsluiter.
De zaal was al vroeg goed gevuld, dit zorgde ervoor dat het de gehele avond gezellig was. Het bier, de sterke drank en in mindere mate wijn, vloeide van begin tot eind rijkelijk. Grootste attractie van de avond: een deur zonder raam, waar normaal wel een raam in hoort te zitten. Dit werd echter door vele over het hoofd gezien, dit zorgde voor hilarische momenten. De avond eindigde in een rave, waar je alleen aan mocht deelnemen als men zich bij, ‘sektioeën Naksje pansj’ voegde.

Tevens ontvingen wij mooie geschenken, van zowel Fanproject’98 als Karlsbande Ultras. Van onze vrienden uit Aken, kregen wij een unieke Ultras Kerkrade beerpong tafel. Omdat wij naar hun mening, nog even moeten oefenen, voordat we op hun ‘’drinkniveau’’ zitten. Helaas moesten wij in de vuurdoop van deze tafel, het onderspit delven. Onze Duitse vrienden gingen er met een nipte zege vandoor. Ook kregen we van de Akense Ultras een megafoon op plateau, een onderdeel dat natuurlijk niet mag missen in de ultracultuur. Danke, Karlsbande Ultras für die originellen Geschenke. Wir werden natürlich den Beerpong-Tisch gut nützen. Das Megaphon bekommt auch einen schönen Platz. Auf zum nächsten 10 Jahr: 10 Jahre Karlsbande Ultras!
Tevens bedanken wij Fanproject’98 voor het mooie cadeau. Zoals jullie van ons gewend zijn, zullen wij veel meereizen en dus gebruik maken van het cadeau.

Roda JC – Helmond Sport
Zaterdag 12 oktober. De datum waarop wij het grootste doek, ooit vertoond, in het Parkstad Limburg Stadion, hebben laten zien. Uren, dagen, weken, is er door onze leden toegeleefd naar dat ene moment, die paar minuten. Deze actie heeft maar liefst 1847 euro gekost, elke euro hiervan was het meer dan waard. Het megadoek werd begeleid door een tekstdoek: “Al 10 jaar lang alles gegeven voor onze club, onze kleuren en onze stad!” Dit zorgde voor een mooi totaalbeeld en vatte tevens de ideologie van onze groep, goed samen. Het elftal liet zien gemotiveerd te zijn door de sfeeractie, wat resulteerde in een mooie 4-0 zege. De koempeltribune liet zich 90 minuten lang goed horen. Na de wedstrijd ging het feest, samen met de spelers nog even door.
Ein Dankeschön an unsere Aachener Freunde, für den Besuch dieses Spiel!

FC Den Bosch – Roda JC
Een week na de thuiswedstrijd tegen Helmond stond de, voor Roda-begrippen, lastige uitwedstrijd in Den Bosch op het programma. Vorig jaar in december verloor Roda, gesteund door een dikke 600 supporters, in De Vliert de strijd om het periodekampioenschap. Dit jaar reisden 420 Rodafans af naar Den Bosch. Zij waren allemaal getuige van de 2e sfeeractie in het kader van 10 Jaar Ultras Kerkrade. Bij opkomst werd er boven- en onderin het vak, een tekstdoek getoond, met de tekst: ‘’Al 10 jaar lang samen, Voor geel en zwart paraat!’’ Tussen de doeken in, werden 200 vlaggen verdeeld, waarin hetzelfde patroon als in de doeken was verwerkt. Dit zorgde voor een prachtig beeld.
Over de wedstrijd kan men kort zijn: aardig wat kansen aan beide kanten, het net bolde echter geen enkele keer. Wel werd er strijdlust getoond. Iets dat aan deze ploeg al het hele seizoen niet ontbreekt. Tevens een woord van dank aan FC Den Bosch, voor de medewerking en de gastvrijheid. Iets dat tegenwoordig (helaas) vaak ontbreekt in de Nederlandse bezoekersvakken.

Roda JC – NAC Breda
X years pyromaniacs!

Bij 10 jaar Ultras Kerkrade hoort natuurlijk een pyroshow. Tegen NAC werd onze feestmaand dan ook passend afgesloten. Een combinatie van fakkels, gele rook, stroboscopen en een lekker cakeje (nee nit dea van d’r Voncken) buiten het stadion, zorgden ervoor dat ons stadion in nevel werd gehuld. Mooi om te zien was, hoe de Bredaase aanhang ons feest op geheel gepaste wijze met ons mee vierde.
Het vuurwerk sloeg van de tribunes over op het veld, waar zich vanaf minuut één, een spannend schouwspel ontpopte. Met de luidruchtige steun van de 12e man, knokte onze ploeg zich naar een 4-2 overwinning. De sfeer in zowel het uitvak, als op de thuistribune was ongekend voor de keuken kampioen divisie.

Klik op onderstaande links om in beeld terug te kijken op 10 Jaar Ultras Kerkrade.

Uitgebreid fotoverslag 10 jaar Ultras Kerkrade >>

Video pyroshow 10 jaar Ultras Kerkrade >>

Op naar de volgende 10 jaar Ultras Kerkrade!