De laatste awayday van de competitie stond gepland naar Venlo, voor de media en voor Venlo een ‘derby’. Bij ons leeft dit totaal niet als een echte derby, toch vond de lokale driehoek het nodig om ons hele strenge sancties op te leggen. Bijvoorbeeld politiebegeleiding van het PLS tot de Koel en terug, nergens voor nodig en vervolgens wordt er wel gezeurd dat er teveel politie inzet nodig is rondom het voetballen. Wij waren wel blij met het feit dat er weer eens een uitverkocht uitvak onze ploeg gingen steunen. Iets wat (helaas) te weinig gebeurt bij onze club. Het begon al vroeg op deze zondag aangezien Brasserie de Gele Kaart open ging om 9:30 vanwege de pre-party. Ook was er voor de vroege vogels de mogelijkheid om hier te ontbijten met een broodje spek en ei. Om 10:15 vertrok de spelersbus richting Venlo en deze werd uitgezwaaid door de supporters die al vroeg op de zondagmorgen aanwezig waren.

De pre-party was prima bezocht, er moest natuurlijk worden ingedronken aangezien er in de bus geen alcohol mocht zijn. Heel erg doordachte sanctie van gemeente Venlo. Rond 12:40 vertrok het laatste cluster waar wij deel van uitmaakte met het gevangenentransport naar Venlo. Eenmaal aangekomen in Venlo duurde het ook nog een lange tijd voordat iedereen in het stadion was. De wedstrijd begon redelijk rustig, waarin Roda een licht overwicht had op het veld. Na ruim 20 minuten spelen kwam onze ploeg op voorsprong door een beauty door Vansteenkiste, Jannes is een verademing op de linksback ten opzichte van zijn voorganger. Na een half uur ongeveer kwam VVV op gelijke hoogte door een onoplettendheid van Kum. De tweede helft begon Roda sterk en scoorde Auassar al snel de 1-2, hierna is VVV totaal niet meer voorgekomen in het verhaal. Door doelpunten van Schahin en Engels werd de eindstand uiteindelijk 1-4. Engels zag zijn goede invalbeurt bijna bekroond worden met een tweede doelpunt. Zowel op het veld als op de tribunes is VVV weggevaagd, best pijnlijk als dit dan hun echte ”derby” is.

Wel leuk dat ze in Venlo nog een doekje in het Duits proberen te maken met ”absteiger”. De kwaliteit van het doekje was van net zo’n goed formaat als het voetbal van VVV die dag. Ach, nu maken we ons op voor de Play Offs, tenzij er komend weekend een wonder gebeurt.