Voor de tweede keer dit seizoen en zelfs voor de tweede keer deze maand stond er weer een uitwedstrijd naar Tilburg op het programma. In de beker speelden we 2-2 en wisten we te verliezen na strafschoppen. De afgekeurde 2-3 door de videoref is een veelbesproken moment in voetballend Nederland geweest. Onze club heeft hiervoor zelfs de KNVB voor de rechter gesleept om alsnog een plek in de halve finale te krijgen. Van de ene kant goed want onze club laat te vaak over zich heen lopen door de voetbalbond. Van de andere kant kansloos omdat onze Algemeen Directeur, Wim Collard, al roept dat de rechtszaak toch niet gewonnen gaat worden voordat de uitspraak überhaupt is geweest. Resultaat: Roda verliest de rechtszaak. Uitgelezen kans om voor de supporters van Willem II hierop in te spelen met een aantal tekstdoekjes. Prima, hoort erbij en was andersom ook zo geweest.

Nu de wedstrijd dan, je gaat er van uit dat de ploeg revanche wilt voor de bekernederlaag en deze punten hard nodig heeft. Als de wedstrijd net is begonnen valt het meteen op dat Willem II veel feller is dan Roda en dat onze ploeg hier niet voor de winst gaat. Willem II komt na een klein kwartier op voorsprong, Roda probeert de tweede helft wel nog wat uit te richten maar echt heel erg dreigend is het ook niet. Willem II wint deze wedstrijd en voor de derde keer dit seizoen van ons. Pijnlijk om drie keer te verliezen in een seizoen van een concurrent. Na de wedstrijd kregen wij een allervriendelijkste behandeling van de politie in Tilburg. Alsof drie keer verliezen van Willem II al niet erg genoeg is..

Dat Tilburg Joods-getint is wisten we al langer, maar nu spreken ze ook nog eens Duits(dat die nog bestonden) en zingen ze ook nog eens dat ze naar de Kuip gaan. Tsja, elk Eredivisieteam mag minimaal 1x per seizoen naar de Kuip behalve Ajax dus zo bijzonder is dat niet. Misschien waren ze zondag vergeten dat ze in het Willem II stadion waren.