Donderdag 1 februari, een avond bekervoetbal stond op het programma. Onze club doet het dit seizoen echt belabberd maar in het bekervoetbal gelden andere wetten, de animo voor deze wedstrijd lag een stuk hoger dan bij andere wedstrijden. Er moest op tijd worden vertrokken want ondanks dat de reis naar Tilburg niet ver is, moest er wel door de spits worden gereden. Ondanks dat het een doordeweekse wedstrijd was en dat er op tijd moest worden verzameld stond er toch een vol uitvak in Tilburg. Hier werd ook gebruik van gemaakt want zo kwam er het idee om het hele uitvak van geel/zwarte mutsen te voorzien. Het was dan ook mooi om te zien dat het grootste gedeelte zich hier ook aan hield wat voor een mooi plaatje zorgde.

Op de heenweg werden al de nodige biertjes genuttigd en de sfeer in de bus was erg goed. We waren nog geen 10 minuten onderweg en we stonden al in de file, heel erg fijn dus. Dit mocht de pret niet drukken en de Russian Hard Bass ging nog een tikkeltje harder in de bus. Vervolgens moest er bij de clusterplaats ook nog even worden gewacht op de fijne politiebegeleiding. Uiteindelijk kwamen we in Tilburg aan waar er nog lang gewacht moest worden voordat iedereen werd gefouilleerd. In Tilburg hebben ze wel eens binnen een jaar leren fouilleren en ze deden het dit keer maar al te graag.

Over de wedstrijd kan veel worden gezegd, het ging op en neer tussen beide kanten. Roda voetbalt sinds de winterstop aanzienlijk beter ten opzichte van voor de winterstop. Roda kwam op een 0-1 een voorsprong door Gustafson en iets later werd het alweer 1-1. Vlak na rust maakte Donis Avdijaj een prachtig doelpunt waardoor het 1-2 werd. Helaas wisten we deze voorsprong ook niet vast te houden en maakte Willem II de 2-2 uit een vrije trap. De ploeg voetbalde prima maar wat wel weer heel jammer is dat onze ploeg 2x op voorsprong komt en het beide keren weg geeft. Jammer dat de 2-3 wordt afgekeurd door de videoscheidsrechter en of het nou terecht of onterecht is, dat laten we even in het midden. Als het na verlenging 2-2 blijft dan wordt het uiteindelijk penalty’s, de spanning was enorm en waarschijnlijk was vrijwel iedereen in het stadion nerveus. Jammer dat we uiteindelijk verloren na strafschoppen, maar dit kan gebeuren. De sfeer in het uitvak zat er gedurende wedstrijd goed in, we kunnen terug kijken op een goede avond met een minder resultaat. Het provoceren maakt Tilburg uit net wat leuker dan andere uitwedstrijden, maar dit hoeft dan niet door iemand die in een Ajax shirt op de Kingside staat. Als we dit graag willen, dan reizen we wel weer eens af naar Amsterdam om dat mee te maken.

We moesten nog een lange tijd wachten in het uitvak in Tilburg en uiteindelijk konden we weer naar de bus. In de bus ging de muziek weer hard aan, het bier stond nog koud dus wij wisten ons wel te vermaken op de terugweg. Jammer dat het bekeravontuur erop zit want avonden zoals deze zijn toch extra leuk.